Εκδρομή λήξης Κατηχητικού Έτους - Σαλαμίνα - 21/6/2015

Τη μεγαλύτερη μέρα του έτους, μέρα του θερινού ηλιοστασίου, την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015, πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η εκπαιδευτική-προσκυνηματική-ψυχαγωγική εκδρομή λήξης του Κατηχητικού Έτους 2014-2015.

Προορισμός μας η πολύ κοντινή μας, αλλά και τόσο άγνωστή μας Σαλαμίνα.

Επιβίβαση στο πλοιαράκι του πορθμείου

Επίσκεψη στον περίβλεπτο τύμβο των Σαλαμινομάχων και ξενάγηση από τον άριστα καταρτισμένο, άψογα προετοιμασμένο και πάντα πρόθυμο για επεξηγήσεις Διδάκτορα της Θεολογικής Σχολής Αθηνών κ. Γιάννη Περράκη, επί σειρά ετών φίλο και αρωγό της Ενοριακής Νεανικής Εστίας μας.

Προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου (Λεμονίων) και γεύμα στην φιλόξενη τραπεζαρία του μοναστηριού, στην πυκνή σκιά της κληματαριάς, δοκιμάζοντας τις πολλές νοστιμιές που ετοίμασαν και έφεραν μαζί τους οι μαμάδες και γιαγιάδες των παιδιών μας.

Προσκύνημα στο περίφημο, ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Φανερωμένης Σαλαμίνος, που τόσα πολλά πρόσφερε στον αγώνα της εθνικής παλιγγενεσίας. Μπροστά στην είσοδο του μοναστηριού, η προτομή και το σπίτι του ποιητή Άγγελου Σικελιανού

Πίσω στην πόλη της Σαλαμίνας, για...

...προσκύνημα στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου και στον τάφο του ηρωικού αγωνιστή της Ελληνικής Επανάστασης Γεωργίου Καραϊσκάκη

και... καφεδάκι για τους μεγάλους, παγωτό και πολύ παιχνίδι για τους μικρούς, δίπλα στο γραφικό λιμανάκι.

Και του χρόνου!